Over mij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welkom op Turquoisify, mijn eerste persoonlijke blog waarop je verhalen kunt vinden over mijn leven en mijn zwangerschap en voorbereidingen op het moederschap, aangevuld met beauty- en lifestyleartikelen.

Ik ben Marit, 28 jaar en geboren en getogen in het mooie Twente. Ik woon samen met mijn man, met wie ik op 5 maart 2018 getrouwd ben en ik ben zwanger van ons eerste kindje. Wij delen het huis met onze drie honden en een kat. In het dagelijks leven ben ik docent op het mbo, waar ik met veel plezier lesgeef aan niveau 2, 3 en 4. Ik werk op een school waar jongens en meisjes opgeleid worden tot automonteur, met de daarbij behorende variaties in niveauverschillen.

In juni 2017 kwam ik op het idee om een eigen blog te starten. Inmiddels schreef ik al twee jaar voor het online magazine LilyRose. Hier richtte ik me vooral op beauty- en lifestylezaken. Echter kwam ik hier steeds meer tot de conclusie dat ik mijn eigen verhaal niet altijd kwijt kon. Het verhaal van een jonge vrouw die de liefde van haar leven heeft gevonden in een jonge man met een erfelijke aandoening.

Mijn vriend heeft FAP, een erfelijke aandoening die ervoor zorgt dat zijn lichaam niet voorkomt dat er honderden poliepen aangemaakt worden in zijn organen. In 2010 resulteerde dit voor hem in een operatie waarbij zijn dikke darm is verwijderd. Op 10 augustus 2017 is hij weer geopereerd. Ditmaal werd zijn twaalfvingerige darm verwijderd, met de benodigde stukken van omliggende organen.

Waarom wil ik hierover schrijven? Dit idee is vooral naar voren gekomen, doordat ik nergens iets van herkenning kon vinden. Herkenning als partner van… Je vindt tegenwoordig zoveel blogs, ook van mannen/vrouwen die leven met een bepaalde ziekte en willen laten zien hoe hun leven eruitziet. Toch is over FAP bijzonder weinig te vinden. Als ik al kan bereiken dat de ziekte, die bij veel mensen vroeger nog darmkanker veroorzaakte, bekender wordt dan ben ik tevreden. Vinden mensen herkenning in mijn verhaal, dan kom ik graag met hen in contact!

Mensen iets bijbrengen is mijn dagelijkse werk. Waarom zou ik dit niet combineren met mijn grootste hobby? Als tiener schreef ik al pagina’s vol fanfics, nu is het tijd voor het serieuzere werk.

Naast alle beauty- en lifestyleartikelen die geplaatst zullen worden, hoop ik jullie een kijkje te kunnen geven in mijn leven. Een leven dat, sinds ik samen ben met mijn vriend, lijkt op een enorme achtbaan. Een achtbaan vol ziekenhuisbezoeken, maar ook een achtbaan vol leuke dingen.

Veel leesplezier!

Liefs, Marit